Tragedija u sjedištu tvrtke: Niov električni automobil pao iz salona na trećem katu, dvoje poginulih

U sjedištu kineskog proizvođača električnih automobila dogodila se tragična nesreća, u kojoj je u padu njihova automobila s trećeg kata poginulo dvoje ljudi.

Branimir Vorša | 24.06.2022. / 08:17

Niov električni automobil pao iz salona na parkiralište, dvije osobe poginule
Niov električni automobil pao iz salona na parkiralište, dvije osobe poginule (Foto: @StephenMcDonell/Platforma X)

Kineski proizvođač električnih automobila Nio priopćio je da su dvije osobe poginule kada je jedno od njegovih vozila palo s trećeg kata njegova sjedišta u Šangaju. U nesreći su poginuli jedan član osoblja i osoba iz partnerske tvrtke.

Incident se dogodio u srijedu oko 17:20 po lokalnom vremenu, priopćeno je iz tvrtke. Poginule osobe bile su u vozilu kad je ono palo sa zgrade.

Iz Nia kažu da su odmah započeli istragu o incidentu u suradnji s vladinim dužnosnicima. Područje trećeg kata s kojeg je automobil pao različito je opisano - kao izložbeni prostor, testni prostor ili parkiralište.

Naša tvrtka surađivala je s Odjelom javne sigurnosti na pokretanju očevida i analize uzroka nesreće. Na temelju analize situacije na mjestu događaja u početku možemo potvrditi da se radi o nesreći (nije uzrokovano vozilom), stoji u priopćenju tvrtke.

Jako smo tužni zbog ove nesreće i želimo izraziti najdublju sućut našem kolegi i partneru zaposleniku koji su izgubili živote. Oformljen je tim za pomoć obiteljima, dodaje se.

Niova početna izjava na društvenoj mreži Weibo privukla je više od tisuću komentara u roku od pola sata, ali je potom uklonjena.

Posljednja rečenica izjave "nije vezana uz samo vozilo" izazvala je mnoge ljutite odgovore korisnika društvenih mreža.

Jedan komentar je glasio to pokazuje hladnokrvnost kapitalizma ,dok je drugi rekao: Posljednja rečenica je tako ravnodušna. Oni [testni vozači] su došli testirati vozilo, ali vi kažete da [nesreća] nema nikakve veze s vozilom?

Još jedan korisnik Weiboa rekao je da bi ured za javnu sigurnost trebao potvrditi je li to nesreća ili ne.

Proizvođač automobila objavio je revidiranu verziju izjave, u kojoj se nesreća još uvijek spominje kao nesreća, ali sada u zagradama nije uzrokovano vozilom, očito kako bi se smanjio naglasak na taj dio rečenice. Svi komentari na novu objavu sada su "RIP".

Nio je na čelu kineske domaće težnje da dominira industrijom električnih vozila. Iz te tvrtke kladili su se na izmjenjive baterije u svojim automobilima kao način prevladavanja zabrinutosti kupaca oko čestih punjenja.

Tvrtku su ponekad nazivali kineskim "ubojicom Tesle", što se odnosi na njezino rivalstvo s američkim proizvođačem električnih automobila sa sjedištem u SAD-u multimilijardera Elona Muska, koji ima veliku tvornicu u Šangaju.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti