Tumblr bilježi rekordne posjete [VIDEO]

U posljednjih pet mjeseci Tumblr je zabilježio više posjeta nego ikada, istaknuo je to za TechCrunch CEO Tumblra 24-ero godišnji David Karp.

Zimo Zimo Zimo | 29.01.2011. / 23:19

Tumblr bilježi rekordne posjete [VIDEO]

Posljednjih pet mjeseci Tumblr je zabilježio više posjeta nego ikada, istaknuo je to za TechCrunch CEO Tumblra 24-ero godišnji David Karp.

U svom intervjuu s Chris Dixonom, suosnivčaem Huncha, David je istaknuo kako Tumblr -- mikroblogerska platforma, bilježi 250 milijuna posjeta više svakog tjedna.

Prošli tjedan Tumblr je imao 1.2 milijarde pregleda stranice, dok je ovaj tjedan taj broj porasao za 250 milijuna. U posljednjih 30 dana, sveukupno je bilo 4.2 milijarde pregleda stranice.

Karp je u intervjuu istaknuo kako je smiješno vratiti se untrag gdje su se veslili desecima tisućama pojseta godišnje, a sada četiri godine kasnije bilježe milijarde posjeta. Iako je Tumblr zadnje vrijeme imao problema sa serverima, brojke pokazuju razloge.

Naime, 2008. godine Tumblr je imao 335 milijuna posjeta, dok je samo u prosincu prošle godine imao 2.5 milijarde pregleda stranice, a sada u samo 30 dana ima 4.2 milijarde. Prema brojkama Google Analyticsa, Karp je istaknuo kako Tumblr ima 19 milijuna jedinstevnih posjeta mjesečno.

Kako i sam kaže, kompanija je bila nespremna na ovako brz rast korisnika, od kojih je najviše studenata, te sa novom rundom investicije od 30 milijuna dolara pokušavaju napraviti sve da bi Tumblr ustabilili.

U videu možete vidjeti prvi dio intervjua za TCTV, dok drugi dio u kojem Karp objašnjava zašto su njegovi uzori Steve Jobs i Willy Wonka, stiže sljedeći tjedan.

Imat li vi Tumblr? Jeste li ga probali koristiti? Kako vam se sviđa?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti