Turistkinja posjetila Pompeje i "zaradila" 3000 eura vrijedan selfie

Ovo nije prvi put da se turisti penju po arheološkim nalazištima ne bi li napravili "savršeni selfie".

Hina | 18.08.2020. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Turistkinji koja se popela na krov središnjih termi na arheološkim ostacima antičkih Pompeja prijeti kazna u iznosu od 3000 eura, a možda i kazna zatvora, piše talijanska novinska agencija Ansa. 

Žena, čiji osobni podaci nisu objavljeni, popela se na krov termi da bi napravila selfie. U međuvremenu ju je fotografirao drugi turist te sliku objavio na društvenim mrežama, što je izazvalo burne reakcije i negodovanje.

Pokrenuta je istraga i saznao se identitet turistkinje. Istragom će se utvrditi čiji je propust omogućio da se posjetitelji i turisti mogu penjati na krov konstrukcije stare dvije tisuće godina.

U skladu s pravilima grada-muzeja, turisti i posjetitelji ne smiju se penjati, naslanjati ni sjediti na ostacima kuća, zidova ili bilo kojih drugih zdanja u Pompejima te ne smiju sa sobom za uspomenu odande ponijeti kamenčiće.

Jednaka pravila vrijede za sve muzeje i arheološke parkove u Italiji.

Turistkinja na krovu termi u Pompejima drugi je slučaj neodgovornog ponašanja u posljednjih 15 dana.

Početkom kolovoza austrijski je turist, da bi napravio selfie sjeo na originalnu gipsanu skulpturu Antonija Canove u rimskoj Galleriji Borghese te oštetio prste na stopalu kipa.

Sigurnosne kamere snimile su austrijskog turista koji je shvatio što je napravio te je brzo utekao, no pošto je ustanovljen njegov identitet priznao je pogrešku i platio traženu odštetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti