Veljko Kukulj, voditelj tvrtke 32 bita i tvorac najuspješnijih hrvatskih igara Sraz i Sunčica, u povodu 100. godišnjice prvog svjetskog rata zajedno sa svojim timom objavio je novu igru koja će vas provesti kroz povijest. 

Igra, temeljena na stvarnim likovima i događajima, vrvi političkim intrigama i igraču omogućuje sudjelovanje u dramatičnim trenucima koji su mijenjali povijest. 

Igra o Velikom ratu temeljena je na opsežnom istraživanju povijesti, pa vjerno prikazuje više od 300 povijesnih ličnosti. Važnost njihova realističnog prikaza posebice dolazi do izražaja kad u igri sudjeluje više igrača. 

„Igrač ne mora poznavati povijest. Zahvaljujući igri sam će moći iskusiti neke od najdramatičnijih trenutaka prošlog stoljeća. Pritom će događaje pratiti iz perspektive odabranog lika koji se susreće i komunicira s osobama čije su odluke dovele do rata. Među njima su  Gavrilo Princip, Franjo Ferdinand i Winston Churchill. Potrudit ćemo se vjerno dočarati ondašnju atmosferu - vijesti, način razmišljanja i stvarne emocije kako bi igrač iskusio razlike, ali i uočio nevjerojatne sličnosti s današnjim vremenom. Idealna je to igra za sve koji vole razmišljati i uživati u dobrom trileru. Sada u takav triler mogu i sami zakoračiti“, kazao je Veljko Kukulj. 

Živopisne ilustracije, stvorene u duhu vremena, potpisuje mladi hrvatski umjetnik Josip Drdić. 

Igra će se sastojati od 6 epizoda. Prva od njih je „An Hour in Sarajevo“ koja secira događaje koji su poslužili kao povod Prvom svjetskom ratu. Igra će se moći igrati na Android i iOS mobilnim uređajima te online putem računala. Izrađuje se u full HD i 4k rezoluciji. 

Igra će biti dostupna na nekoliko svjetskih jezika, a njezin je razvojni tim trenutačno u pregovorima s izdavačem iz Zapadne Europe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju