Tvrtka traži "drago i prijateljsko" lice za svoje robote, nude više od 850.000 kuna onome tko će im ga ustupiti

Industrija robotike, čini se, ima viziju karike koja robotima nedostaje za normalniju integraciju u ljudsko društvo - drago i prijateljsko lice. Tvrtka Geomiq objavila je neobičan oglas u kojem nude više od 850 tisuća kuna onima koji žele dati svoje lice robotima.

Branimir Vorša | 21.10.2019. / 14:33

Galerija

Roboti su s nama već dugo vremena, a nerjetko se na njih gleda kao na našu neizbježnu budućnost. Iako se tehnologija vezana za robotiku i robote dosad uvelike razvila, razvoj još uvijek traje i trajat će još dugo vremena. Ipak, industriji robotike ponekad je potrebna i pomoć izvana, a takav je slučaj i s neobičnim oglasom koji je osvanuo na stranici Geomiq.com, istoimene tvrtke, koja se bavi između ostalog i kreiranjem proizvoda za taj sektor.

U njihovu oglasu navedeno je kako je jedna privatna kompanija koja se bavi robotikom od njih zatražila da im pomognu u završnoj fazi izrade vrhunskog robota na kojem rade. Zbog sporazuma o tajnosti projekta, detalji o robotu i tvrtki koja traži pomoć nepoznati su, no zanimljivo je da ta neimenovana tvrtka traži "drago i prijateljsko" lice za svojeg robota jednom kad krene u proizvodnju.

Seks-robot Roxxxy Ništa od apokalipse: S robotima nećemo voditi ratove, već – ljubav

Umjetna inteligencija (Foto: Informer) Budućnost će biti u rukama onih koji vladaju umjetnom inteligencijom, a gdje je Hrvatska u svemu tome?

Dakle, traži se lice stvarne osobe koja bi bila voljna prodati prava na svoje lice kako bi se ono moglo pojaviti na tisućama proizvedenih robota diljem svijeta.

Dizajneri tih robota znaju da to nije mala stvar i pristali su ponuditi 100.000 funti (oko 860.000 kuna) za licenciju kojom bi im odabrana osoba s odgovarajućim licem prodala prava na njegovo korištenje, stoji u oglasu.

Sigurno se pitate za što bi se ti roboti koristili? Neimenovana kompanija koja traži "savršeno" lice ističe da bi se njihovi roboti koristili kao "virtualni prijatelji" za starije osobe. S njihovom proizvodnjom namjerava se početi 2020. godine.

Ista tvrtka pojašnjava da je anonimnost projekta potrebna zbog njegove "tajnovitosti" te se nadaju da bi ova kampanja mogla podići malo pozitivne prašine ususret komercijalnoj proizvodnji.

Znamo da je ovo posve neobično te da je davanje prava na vlastito lice potencijalno velika odluka, no ako smatrate da je ovo prava prilika za vas, javite se, poručuju na kraju iz Geomiqa.

Bilo tko se može prijaviti, a kandidati koji nisu u užem izboru neće biti ni kontaktirani, navode iz Geomiqa.

Izvor: Geomiq

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti