U bliskoj budućnosti, čak će i stolice biti 'pametne'

Dok nam s jedne strane tehnologija daje nevjerojatne stvari i mogućnosti, s druge strane se moramo zapitati kud sve to vodi.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.02.2016. / 11:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osobno sam optimist kada pričamo o budućnosti i tehnologiji. Mislim da će svijet biti drugačije mjesto, ništa nalik ovome što danas imamo. Svi uređaji će biti na neki način “pametni”, a pod time mislim da će imati razne senzore, elektromotore i tko zna što još.

S druge strane, ljudi moraju biti zabrinuti oko svojih poslova, jer roboti danas već čiste, peru, a čini se i da sami pospremaju nered u uredima. Nissan je izradio “pametnu” stolicu koja se na pljesak sama “parkira” ispod stola. Znate i sami kako izgleda ured nakon sastanaka, stolice na sve strane.

Kako bi demonstrirao svoju tehnologiju parkiranja, Nissan je izradio i stolice koje rade sličnu stvar, a što je zapravo vrlo korisno. Osim stolica, stvari oko nas postaju pametnije, hladnjaci s senzorima i LCD zaslonom, pametni telefoni, satovi, rakete, stolice, majice, narukvice i razni drugi gadgeti.

Za neke ljude ovo je možda noćna mora, no za druge tek početak predivne budućnosti koja nam je na pragu. U nastavku možete vidjeti kako izgleda Nissanova tehnologija pametnih stolica.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti