U kratkom pregledu predstavljene prve aplikacije za Google Glass: Path, Evernote, New York Times i Gmail

Google je na SXSW-u u kratkom pregledu predstavio prve aplikacije za Google Glass, kako bi potaknuo i uvjerio startupove da je Glass dobra platforma za razvoj aplikacija.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 12.03.2013. / 13:43

U kratkom pregledu predstavljene prve aplikacije za Google Glass: Path, Evernote, New York Times i Gmail

Google je na SXSW-u u kratkom pregledu predstavio prve aplikacije za Google Glass, kako bi potaknuo i uvjerio startupove da je Glass dobra platforma za razvoj aplikacija. Kako piše Fast Company, Google Glass mogao bi biti daleko bliži sadašnjosti nego što mislimo.

Timothy Jordan predstavio je integraciju Google Glassa s brojnim aplikacijama treće strane, uključujući Path i Evernote. Jedna od iznenađujućih integracija je s New York Timesom, koja jednostavnom gestom glave omogućuje pristup najnovijim vijestima. Glass prikazuje sliku s naslovom, a korisnik naočala može zatražiti da se tekst pročita naglas.

sergey-brin-and-google-glass

Jordan je također prikazao kako dijeliti fotografije na Evernoteu, a kroz integraciju s Pathom korisnik može odabrati razne emotikone i ostavljati komentare na društvenoj mreži. Gmail će također biti dostupan putem Glassa, a integracija uključuje mogućnost odgovaranja na prioritetne poruke pomoću okvira.

Jordan je otkrio da zasad na Glassu nema nikakvog streaminga videa, osim onog s Google+. Također, Jordan je otkrio da Google radi na integraciji Glassa s dioptrijskim naočalama. Na neki način, Google radi na novom sučelju za svoj mobilni operativni sustav.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti