Iako je tek prošao jedan dan od kada je Microsoft predstavio nove Windowse, te omogućio preuzimanje istih, zabilježeno je preko pola milijuna downloada.

Izjavio je to CEO Microsofta Steve Ballmer na BUILD konferenciji gdje su jučer predstavljeni novi Windowsi.

Ove brojke pokazuju veliku znatiželju korisnika za novim Windowsima koji su još uvijek u ranoj fazi razvijanja. U prilog tome ide i izjava Tom Warrena sa Winrumors bloga koji kaže kako nikad nije svjedočio ovakvom hypeu među posjetiteljima Microsoftove konferencije.

TheNextWeb za usporedbu je uzeo Appleov Lion OS X Lion koji je u 24 sata preuzet milijun puta, no i za Microsoft je ovo velik korak jer je broj preuzimanja nadmašio njihova očekivanja.

Zanimljivo je spomenuti i prvi video na kojem su prikazani Windowsi koji je od 1. lipnja do danas već dosegao brojku od 6 milijuna pogleda.

Sažmemo li dojmove oko Windowsa 8 dobit ćemo prilično zadovoljstvo što među developerima što među potencijalnim korisnicima. Ovo je uzbudljivo vrijeme za Microsoft koji je prema svemu sudeći, napravio pravu stvar.

No ruku na srce, ovo je tek rana faza Windowsa, pravo lice ćemo vidjeti kada se objavi službena i manje bugovita verzija. Nadamo se da će zadržati dosad viđeno oduševljenje.


POGLEDAJTE: Što trebate znati o novim Windowsima 8