U odnosu na konkurenciju, iPhone 7 ima najslabiju bateriju

Baterija na iPhoneu 7 tijekom telefoniranja može izdržati 712 minuta (oko dvanaest sati) – baterija Galaxyja S7 traje skoro dvostruko duže, a rekorder je HTC 10

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2016. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ako razmišljate o kupovini novog top modela pametnog telefona, a među najvažnijim opcijama vam je trajanje baterije, vjerojatno vam na prvom mjestu liste potencijalnih uređaja neće biti posljednji model Appleovog telefona. Naime, britanska kompanija Which objavila je rezultate testiranja trajanja baterija nekih od najjačih pametnih telefona na tržištu – osim iPhonea 7, testirali su HTC 10, LG G5 i Samsungov Galaxy S7 te se pokazalo da od svih navedenih telefona, upravo Appleova 'sedmica' ima najslabiju bateriju. Uspoređeni su rezultati trajanja baterije prilikom telefoniranja i surfanja internetom te iz Whicha kažu da su rezultati koje su dobili 'zapanjujući'.

Prema njihovim testovima, baterija na iPhoneu 7 tijekom telefoniranja može izdržati samo 712 minuta (oko dvanaest sati) – baterija Galaxyja S7 traje skoro dvostruko duže, a najbolje rezultate zabilježio je HTC 10 s kojim možete telefonirati skoro 31 sat prije ponovnog punjenja baterije. U drugoj kategoriji koja je testirana – trajanje baterije prilikom surfanja, iPhone 7 zabilježio je bolje rezultate, no baterija ovog telefona i dalje je slabija u odnosu na tri konkurentska Androida. I u ovoj kategoriji najboljim se pokazao HTC 10 s kojim se može surfati 710 minuta prije ponovnog punjenja baterije, baterija Galaxyja S7 može izdržati 677 minuta, LG-a G5 640 minuta, dok s iPhoneom 7 možete surfati 615 minuta s jednim punjenjem baterije. Ovo nije prvi test koji je pokazao slabosti baterije iPhonea 7, napominju na Fox Newsu te su slične rezultate pokazala i testiranja The Guardiana i Trusted Reviewsa.

Na The Guardianu bateriju iPhonea 7 ocijenili su 'slabom' napomenuvši kako je njeno trajanje lošije u odnosu na iPhone 6S, dok su na TR-u bateriju sedmice ocijenili 'najgorom baterijom od svih mainstream telefona koje su testirali proteklih nekoliko godina'. Na ovoj stranici bili su toliko razočarani baterijom da su testirali još jedan model iPhonea 7, no rezultati su bili jednako loši. Problem za iPhone 7, prema Whichu jest mala veličina baterije te njena snaga iznosi 1,960mAh, dok HTC 10 dolazi s 3,000 mAh baterijom, a kao rješenje za korisnike koji žele iPhone s dužim trajanjem baterije jest kupovina skupljeg modela iPhone 7 Plus. No, treba napomenuti kako recenzije nekih drugih medija poput The Wall Street Journala i Engadgeta hvale baterije iPhonea 7 i 7 Plus čije je trajanje duže u odnosu na prethodne Appleove modele.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti