U Osijeku po drugi put sajam dronova "Osijek Drone Expo"

U sklopu sajma održavat će se brojne radionice namijenjene djeci, na kojima će se najmlađi moći bolje upoznati sa svijetom dronova i njihovim načinom primjene u brojnim segmentima života.

Martina Čizmić | 08.05.2019. / 13:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović najavio je da će se u Osijeku 10. i 11. svibnja drugi put održati "Osijek Drone Expo", jedini sajam dronova u Hrvatskoj.

Ovogodišnji sajam održava se u reprezentativnijem prostoru od prošlogodišnjeg  u sportskoj dvorani Gradski vrt. Očekujemo dobar odaziv posjetitelja jer je prvi sajam dronova prošle godine naišao na dobar odjek u javnosti. Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se 13 najeminentnijih tvrtki u industriji dronova, rekao je Vukašinović na konferenciji za novinare.

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega kazao je kako, s obzirom na pozitivne reakcije javnosti nakon prošlogodišnjeg prvog sajma kojeg je posjetilo oko 3,5 tisuća ljudi, ove godine očekuju oko pet tisuća posjetitelja.

Uvjeren sam da će sajam dronova postati osječki brend i da će Osijek u cijeloj Hrvatskoj biti prepoznatljiv po održavanju tog jedinstvenog sajma, rekao je Požega.

Stručni voditelj sajma Ivan Vidaković najavio je kako će se u sklopu sajma tijekom oba dana održavati brojne radionice namijenjene djeci, na kojima će se najmlađi moći bolje upoznati sa svijetom dronova i njihovim načinom primjene u brojnim segmentima života.

Bit će održana i stručna konferencija na kojoj će biti prezentirana upotreba dronova u poljoprivredi, a kao posebna atrakcija u subotu će biti održana međunarodna utrka dronova 'Drone Race', na kojoj će nastupiti vrhunski vozači dronova iz cijelog svijeta, rekao je Vidaković.

Sajam se otvara u petak u 11 sati i otvoren je do 18 sati, a u subotu od 10 do 18 sati. Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, suorganizator je Poduzetnički inkubator BIOS, pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uz potporu osječke Turističke zajednice te gradske i županijske Zajednice tehničke kulture.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti