Sve se češće u Hrvatskoj organiziraju hackathoni, natjecanja developera i IT entuzijasta koji u zadanom vremenskom roku razvijaju nove softverske proizvode.

Ovakva natjecanja su dobra i treba ih organizirati čim više, jer osim što se upoznaju novi ljudi, s ovakvih okupljanja nastaju nove kompanije, otvaraju se nova radna mjesta.

Osijek polako postaje meka za developere, pa tako udruga Osijek Software City već treću godinu zaredom organizira #OSCHackathon, no za razliku od prethodna dva natjecanja, tema neće biti otvorenog tipa, već unaprijed odabrana i pripremljena te predstavljena natjecateljima na dan samog hackathona.

Događaj se održava u subotu 14. travanja u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS (J. J. Strossmayera 341).

Radni dio natjecanja trajat će osam sati. Okupljanje sudionika i priprema počinju u 9:30 h, a cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora, traje do 20:00 h. Za vrijeme trajanja hackathona svim sudionicima bit će osigurani hrana i piće. Službeni hashtag je #OSChackathon, stoga slobodno tweetajte i pratite novosti putem Twittera.

Organizatori tako pozivaju sve geekove, geekete i zaljubljenike u razvoj softvera da im se pridruže na ovom cjelodnevnom druženju. 

“Cilj hackathona nije samo rad na nekom projektu i programiranje, već mogućnost učenja, stjecanja iskustva i upoznavanja ljudi u lokalnom IT sektoru, kako bi kroz to povezivanje nastala sinergija koja će, nadamo se, iznjedriti nove zaposlenike postojećih kvalitetnih IT tvrtki ili neke sasvim nove tvrtke i projekte.” — ističu organizatori.

Više informacija potražite na službenim stranicama, gdje se ujedno možete prijaviti na #OSCHackathon!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju