U ovoj zemlji građani u supermarketu uz špeceraj mogu kupiti i kućni test na koronavirus

Kućni testovi na koronavirus postali su dostupni u supermarketima i drugim trgovinama u Južnoj Koreji. Žele povećati broj testiranja, obzirom da im broj novozaraženih slučajeva ne opada.

Branimir Vorša | 06.05.2021. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kućni testovi na koronavirus u Južnoj Koreji do sad su se mogli kupiti u ljekarnama. Riječ je o testovima dva lokalna proizvođača lijekova, Humasis Inc. i SD Biosensor Co.

No, odsad se ti isti testovi mogu kupiti u supermarketima i drugim trgovinama mješovite robe u Južnoj Koreji, kako bi tamošnji građani imali još lakši pristup brzom testiranju i rezultatima koji će im reći imaju li COVID-19 ili ne.

Porast novozaraženih osoba ubrzao je odluku južnokorejskih zdravstvenih vlasti za odobrenje korištenja kućnih testova kako bi pacijenti što ranije otkrili jesu li zaraženi novim koronavirusom te tako spriječili daljnje širenje zaraze ostankom kod kuće.

Navedenim testovima pacijenti mogu uzeti briseve iz nosa i testirati ih, a rezultati se dobiju kroz 15 do 30 minuta.

Ako im ti testovi pokažu pozitivan rezultat, pacijent mora javiti na regularno testiranje PCR testom kako bi se dobila potvrda.

Južna Koreja u četvrtak bilježi 574 slučajeva novozaraženih koronavirusom, što ukupno iznosi 125.519 od izbijanja pandemije.

Izvor: Yonhap

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti