U pripremi Breaking Bad Playstation VR projekt

Nagrađivana televizijska serija Breaking Bad uskoro bi mogla dobiti svoju adaptaciju u svijetu videoigara.

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.06.2017. / 19:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Redatelj kultne serije Breaking Bad, Vince Gilligan, udružit će se sa Sonyjem kako bi zajedno kreirali Virtual Reality iskustvo zasnovano na seriji. O projektu trenutno nije poznato puno informacija, a čak ni u Sonyju nemaju jasnu viziju što bi to točno moglo biti. Jedino je sigurno da se adaptacija neće dogoditi tijekom 2017. godine, no svakako očekujemo ugodno iznenađenje, budući da je riječ o odličnoj seriji.

Predsjednik američkog ogranka Sony Interactive Entertainmenta, Shawn Layden, izjavio je kako su imali sastanke s nekoliko istaknutih redatelja koji rade ili su radili za Sony, uključujući Ronalda T. Moorea (Battlestar Galactica), Franka Darabonta (The Walking Dead) i David Shorea (The Blacklist). Svi oni su bili impresionirani, ali je samo Giligan odmah vidio način na koji svoju ideju može pretočiti u VR iskustvo.

"Nemam pojma što će to točno biti. Nemam ideje što će redatelji napraviti, ali vrlo su skloni promatranju virtualne stvarnosti kao novog medija. To nije proširenje niti nadogradnja trenutnog medija, potpuno nova platforma i filmski redatelji morat će naučiti nove discipline kako bi ispričali priču u okružju gdje gledatelj može birati gdje će ići, gdje će gledati i što će vidjeti", izjavio je Shawn Layden.

Sony Interactive Entertainment trudi se svoje područje djelovanja proširiti i izvan opsega igara. 2015. godine su sa Sony Pictures televizijom producirali "Powers", adaptaciju stripa i prvi originalni pisani projekt iz PlayStationa, seriju koja je trajala pune dvije sezone.

Ovaj odjel Sonyja zadužen je i za PlayStation Vue, streaming servis koji ima najveći postotak zadržavanja gledatelja u okviru Sony mreže (uključujući PlayStation Plus i PlayStation Music). Za gledatelje od 18 do 34 godina, prosječno mjesečno vrijeme koje provedu uz Vue je 140 sati, skoro duplo više od prosjeka za tu demografsku kategoriju.

Shawn Layden se nada da će uz pomoć Vincea i njegove serije Breaking Bad uspjeti popularizirati VR ogranak i virtualno iskustvo približiti široj publici, a hoće li u tome uspjeti, vidjet ćemo najranije 2018. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti