U samo dva dana zbog računalne prijevare slavonska općina ostala bez više stotina tisuća kuna

U policiji kažu kako su prijavu o ovoj računalnoj prijevari zaprimili 29. prosinca prošle godine, a sporne transakcije obavljane su 27. i 28. prosinca.

Hina | 02.01.2023. / 14:43

Računalna prijevara, ilustracija (Foto: Getty Images)

Navodno više od 300.000 kuna ukradeno je računalnom prijevarom požeško-slavonskoj Općini Kaptol, s čijeg je računa u više navrata novac prebačen na račun nepoznatog primatelja.

Iako, kako je u ponedjeljak Hini izjavio glasnogovornik požeško-slavonske policije Siniša Jelić, zbog istrage koja je u tijeku u policiji zasad ne žele govoriti o iznosu koji je ukraden, lokalni portali objavljuju kako je riječ o više od 300.000 kuna.

Računalna prijevara, ilustracija Općina Kaptol zbog računalne prijevare ostala bez novca

Društvene mreže, ilustracija Upali im na profile na društvenim mrežama i objavljivali eksplicitni sadržaj, a probali i uzeti novac s računa

"Policijska uprava požeško-slavonska istražuje računalnu prijevaru u kojoj je s računa Općine Kaptol u više navrata novac prebačen na račun nepoznatog primatelja", poručili su iz policije.

Isti razlog zbog kojeg ne žele javno izlaziti s ukradenim iznosom naveli su i u toj općini nedaleko od Požege.

U policiji kažu kako su prijavu o toj računalnoj prijevari zaprimili 29. prosinca prošle godine, a sporne transakcije obavljane su 27. i 28. prosinca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti