U sobi jedne američke obitelji završio neobičan "gost": "Dodirnula sam tu stvar, bila je topla"

U domu jedne obitelji iz New Jerseyja završio je objekt težine 1,8 kilograma, za koji se nagađa da je zapravo meteorit. Tu će mogućnost potvrditi ili otkloniti astrofizičar s kojim se ta obitelj namjerava sastati.

Branimir Vorša | 10.05.2023. / 09:27

Mogući meteorit u domu obitelji iz New Jerseyja
Mogući meteorit u domu obitelji iz New Jerseyja (Foto: Hopewell Township NJ Police/Facebook)

Obitelj koja živi u središtu New Jerseyja u SAD-u otkrila je u kutu sobe svoje kuće jednog neobičnog i nepozvanog "gosta", za koji se vjeruje da je tamo dospio iz svemira.

Metalni predmet, za koji se vjeruje da je meteorit, napravio je rupu u krovu kuće u središtu New Jerseyja, udario o drveni pod i odskočio po spavaćoj sobi. Obitelj koja živi u toj kući otkrila je crni kamen veličine krumpira u kutu sobe, dok je još uvijek bio topao.

U čitavoj priči nitko srećom nije ozlijeđen i nije bilo ozbiljne štete na kući, izvijestila je lokalna policija. Predmet je bio veličine oko 10 x 15 centimetara i težak oko 1,8 kilograma, dodali su iz policije.

Obitelj u čijem je domu taj "vrući krumpir" završio planira se sastati s astrofizičarem koji će dodatno ispitati neobični objekt. Suzy Kop, čija obitelj živi u toj kući, rekla je medijima da su isprva mislili da je netko bacio kamen u spavaću sobu na katu u ponedjeljak, ali su ubrzo shvatili da to nije bilo to.

Dodirnula sam tu stvar jer sam mislila da je to slučajni kamen, ne znam, a bila je topla, rekla je Kop za lokalnu TV postaju.

Kop je dodala da su službenici za zaštitu od opasnosti došli u njihov dom kako bi provjerili kuću i njezinu obitelj za slučaj da su bili izloženi nekoj vrsti radioaktivnog materijala, ali sve su provjere bile negativne.

Izvor: ABC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti