U Walt Disney World bez novčanika!

Ako namjeravate ići u Walt Disney World na sunčanoj Floridi tada za vrijeme boravka možete slobodno zaboraviti na svoje novčanike jer postoji mogućnost da uopće nećete koristiti kreditnu karticu ili novac kao način plaćanja

Ivan Vovk Ivan Vovk | 28.12.2014. / 13:37

U Walt Disney World bez novčanika!

Ako namjeravate ići u Walt Disney World na sunčanoj Floridi tada za vrijeme boravka možete slobodno zaboraviti na svoje novčanike jer postoji mogućnost da uopće nećete koristiti kreditnu karticu ili novac kao način plaćanja, s obzirom da je Disney odnedavno uveo Apple Pay i Google Wallet kao dva nova načina plaćanja. 

Prema navodima iz Disneya za sada ćete moći koristiti mobilno plaćanje u trgovinama, kafićima, restoranima i za kupnju ulaznica, dok za usluge restorana i na mjestima gdje se koriste prijenosni terminali za sada neće biti moguće. Tematski park je već uveo novi sustav naplate za kupnju ulaznica. 

Inače je Walt Disney World najveći zabavni park s oko 18 milijuna posjetitelja godišnje, gdje tvrtka planira uvesti novi način plaćanja za svoj manji Disneyland park u Kaliforniji iduće godine. Također Disney je jedna od prvih tvrtki koja je uvela Apple Pay kao mogući način plaćanja i odobrila da se sve njihove trgovine opreme kako bi mogle prihvaćati mobilne uplate.

Iako Apple Pay još uvijek nije svugdje prihvaćen kao mogući način plaćanja, čini se da ga se sve više i više koristi u odnosu na konkurenciju koja je puno dulje na tržištu poput Google Walleta ili Softcarda. Prošli tjedan Apple je objavio da je sklopio suradnju s desecima novih trgovina i banaka koji su prihvatili Apple Pay kao platformu za plaćanje gdje se iz vidljivih podataka može vidjeti da trenutno njihova platforma podržava kreditne kartice koje čine 90% transakcija.

Izvor Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti