U zadnjem krugu WiFi4EU, Hrvatskoj pripalo 22 vaučera za besplatni internet

Hrvatska je u ovom krugu osvojila 22 vaučera, što ukupno iznosi 460 vaučera za hrvatske općine i gradove.

Martina Čizmić | 14.07.2020. / 17:12

Wi-Fi (Ilustracija: Getty)

Objavljeni su rezultati četvrtog i posljednjeg kruga za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa u okviru inicijative WiFi4EU, koji se održao od 3. do 4. lipnja 2020., priopćili su iz HAKOM-a.

Komisija je zaprimila više od 8600 zahtjeva iz svih zemalja članica, a nakon procjene prijava, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), zadužena pri Europskoj komisiji za provedbu programa WiFi4EU, objavila je popis 947 općina i gradova iz cijele EU koji su osvojili vaučere. U sljedećih nekoliko dana svaki će podnositelj zahtjeva dobiti pojedinačnu obavijest o rezultatima poziva. Nakon primitka obavijesti, dobitnici vaučera potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji je dostupan na Portalu WiFi4EU i time ostvariti pravo na primitak vaučera u vrijednosti 15 tisuća eura. Ovim pozivom, svim je zemljama sudionicama bilo zagarantirano najmanje 15 vaučera, pod uvjetom da imaju dovoljan broj podnositelja zahtjeva.

Hrvatska je u ovom krugu osvojila ukupno 22 vaučera pa je tako, uz 438 osvojenih vaučera iz prethodnih poziva, ukupno 460 hrvatskih općina i gradova dobilo vrijednosne kupone, čija je ukupna vrijednost 6.900.000 eura.

Na općinama i gradovima je sad da izgrade bežičnu mrežu koja će njihovim stanovnicima omogućiti besplatan pristup internetu. 

Tko je točno dobio vaučere u ovom posljednjem krugu možete pogledati ovdje

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti