Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Uber je najavio širenje usluge električnih bicikala JUMP u Europi, ali i UberGREEN, usluge prijevoza u električnim automobilima.

Martina Čizmić | 08.06.2018. / 13:04

Dara Khosrowshahi (Foto: Uber) (Foto: Uber)

Uber je proteklih mjeseci, zbog različitih razloga, "izbačen" iz brojnih gradova diljem Europe. Iako je promjenama zakona u Hrvatskoj,

Uberu

omogućen legalan rad, mnogi ističu kako je to dovelo do manjeg broja slobodnih vozača i viših cijena prijevoza.

 

No, Uber nema takvih problema u Njemačkoj. Zato su odabrali nekoliko velikih njemačkih gradova za lansiranje nove usluge - JUMP. Radi se o usluzi dijeljenja električnih bicikala odnosno unajmljivanja električnih bicikala u velikim gradovima.

 

Koliko je Uberu njemačko tržište važno govori i činjenica da je novu uslugu predstavio sam šef Ubera, Dara Khosrowshahi, dovezavši se na žarko crvenom biciklu.

 

Njemačka je primjer kako novi Uber može izgledati... Želimo surađivati s lokalnim vladama i gradovima kako bi naš model funkcionirao, istaknuo je Khosrowshahi.

 

Kako ističe Reuters, Uber je kupio startup JUMP ne bi li izgradio sustav u kojem bi postao neizbježna aplikacija za transport u gradovima - autobusima, biciklom, vlakovima ili automobilima.

 

Usluga JUMP premijerno je predstavljena u San Franciscu gdje je korisnicima na raspolaganju 250 električnih bicikala te u Washingtonu. Berlin će biti prvi europski grad koji će dobiti ovu uslugu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti