Novi potez je dio Uberova programa "180 dana promjena" pokrenutog u lipnju prošle godine kako bi se uvažili prijedlozi vozača, poput davanja napojnica i plaćanja naknade za vrijeme provedeno u čekanju putnika.

Aplikacija će imati i novu oznaku za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj idućoj lokaciji na temelju broja zahtjeva za vožnju, zajedno s notifikacijom koja im omogućuje da vide poruke o tome gdje mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Uber je prošle godine najavio niz poboljšanja za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocjenjivanje, kao odgovor na višegodišnje žalbe vozača na njihovu zaradu i tretman.

Uberovi vozači su neovisni ugovorni suradnici, a ne zaposlenici Ubera, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor, a moraju i sami plaćati održavanje vozila i podmirivati ostale troškove.

Kompanija, koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica 2019., izgubila je prošle godine 4,5 milijardi dolara i suočena je s oštrom konkurencijom kod kuće u SAD-u i diljem Azije, kao i s pritiscima regulatora u Europi.(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju