Ubrzajte Google Chrome preglednik uz nekoliko jednostavnih koraka

Savjeti za brže surfanje internetom...

Monika Nožić Monika Nožinić | 14.03.2016. / 06:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Chrome je jedan od najpopularnijih web preglednika na svijetu s velikim brojem opcija koje vam omogućuju nesmetano surfanje internetom.

Kako biste iskoristili sve prednosti velikih internet brzina, kako na pametnim telefonima, tako i na desktop računalima, donosimo vam nekoliko koraka za brži rad Chrome preglednika.

1. Deaktivirajte DNS Preload kako preglednik ne bi čuvao cache memoriju (brza priručna memorija za privremeni smještaj instrukcija i podataka koje upotrebljava procesor)

Otvorite Settings > Advanced Settings te kliknite na Privacy. Pojavit će vam se sljedeće opcije koje trebate deaktivirati (kao na slici iznad): "Use a web service to help resolve navigational errors" i "use a prediction service to help comlete searches and URL's typed in address bar".

2. Redovito brišite podatke vezane za pretraživanje

Spremljeni cash i ostali spremljeni podaci poput povijesti pretraživanja, login podaci i slično, usporavaju vaš internet preglednik, stoga ih redovito brišite. Da biste to učinili, otvorite Settings > History section i kliknite na Clear Browsing Data.

3. Deaktivirajte ekstenzije

Naravno, neke od ekstenzija su vrlo korisne, ali mogu loše utjecati na brzinu preglednika pa je najbolje rješenje ukloniti ih. To ćete učiniti tako što ćete otvoriti Settings > Extensions i deaktivirati one koje vam nisu potrebne.

4. Deaktivirajte učitavanje fotografija

Ovo će vam ubrzati preglednik, no stranice nakon toga neće izgledati estetski lijepo. U URL polje upišite chrome://chrome/settings/content i kliknite na "Do not show any images".

Izvor: TechViral

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti