Ubuntu “Maverick Meerkat”

Za sve ljubitelje open source platforme Ubuntu, stigla je nova beta inačica 10.10 'Maverick Meerkat' s novim značajkama koju možete preuzeti i isprobati. Posljednja inačica sadrži nove zakrpe, dodatke i unapređenja.

Zimo Zimo Zimo | 02.10.2010. / 20:18

Ubuntu “Maverick Meerkat”

Za sve ljubitelje open source platforme Ubuntu, stigla je nova beta inačica 10.10 'Maverick Meerkat' sa novim značajkama koju možete preuzeti i isprobati. Posljednja inačica sadrži nove zakrpe, dodatke i unapređenja.

Možda jedna od zanimljivih značajka je multitouch koji omogućava korištenje pomoću gesta, što konkurira Windows 7 i Mac OS X-u.  S obzirom da tableti postaju masovono popularni, čisto je moguće kako ćemo i Ubuntu vidjeti na njima.

Druga stvar je novo sučelje namijenjeno za netbook računala. Potpuno novo korisničko sučelje dizajnirano specifično za uređaje koji imaju limitiranu veličinu zaslona, no kako napominju iz ZDnet.com-a, ovo više priliči za tablete nego netbook-e. Ukoliko želite instalirati i isprobati novi Ubuntu, nemojte ga instalirati na glavno računalo dok ne izađe finalna stabilna inačica koja se očekuje 10. listpoada, objavljeno je na službenoj stranici Ubuntu-a.

Koristite li Ubuntu? Kako ste zadovoljni?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti