Viškove hrane iz hladnjaka, višak voća i povrća i ostalih namirnica ne treba bacati, već donirati, a ako ne znate kome – reći će vam aplikacija. ''Ne skidate ju. Ne zauzima memoriju, već ide kroz Messenger. Upišete Portal dobrote, pojavi se početna stranica i tu kliknete na započni'', objasnila je Sanja Bjonda s Portala dobrote.

A onda se pojavi virtualni humanitarni asitent koji vas vodi do kraja doniranja. ''To je usmjereno prema nama kao malim donatorima, a povezuje nas donatore s humanitarnim organizacijama koje imaju svoje korisnike'', kazala je Bjonda.

Trenutačno je prijavljeno 27 udruga. Jedna je i Mali Zmaj. Doći do donacija zmajski je posao. ''Pogotovo za hranu, higijenske potrepštine, opremu za bebe, hranu za bebe. To je nešto što našim obiteljima konstantno i najviše treba. Nekako je najlakše dobiti donacije oko Božića i Uskrsa. Tada su ljudi najdarežljiviji'', ističe Petra Švelec iz udruge Mali Zmaj.

Ova bi nas aplikacija trebala podučiti da darežljivi budemo tijekom cijele godine, ali i još nešto. ''Naučimo se svi skupa da ne postoji mala donacija. Kilogram brašna je nekome puno i pokrenimo se na putu do škole, posla ili teretane, nađite udrugu koja vam je najbliža ili kojoj je najpotrebnije'', poručila je Petra Mikić s Portala dobrote.

Donirati se, osim hrane, mogu higijenske potrepštine, namještaj ili odjeća.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju