UGI Wholesale vodeći je igrač na regionalnom tržištu telekomunikacija

UGI Wholesale postao je odobreni pružatelj telekomunikacijskih usluga za GÉANT, europsku istraživačku i računalnu mrežu. Ova poslovna jedinica United Grupe u zadnje je dvije godine uspješno realizirala niz složenih projekata diljem Europe.

Zimo Zimo | 10.07.2023. / 12:16

UGI Wholesale i Geant (Foto: United Grupa)

 Samo dvije godine od osnivanja, UGI Wholesale, nova poslovna jedinica United Grupe, pozicionirala se kao vodeći igrač na veleprodajnom tržištu telekomunikacija srednje južne i istočne Europe.

Sa sjedištem u Grčkoj, ali i uredima u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, poslovna jedinica United Grupe - UGI Wholesale, zadužena za koordinaciju telekomunikacijskih veleprodajnih aktivnosti, uspješno je provela brojne složene projekte čime se profilirala kao regionalni lider u područjima podatkovnih usluga, roaming i mobilne te veleprodajne govorne usluge.

UGI Wholesale je, putem svoje podružnice Vivacom Bulgaria EAD, postao odobreni pružatelj telekomunikacijskih usluga za GÉANT, europsku istraživačku i obrazovnu mrežu. Mreža GÉANT, koju sufinancira Europska unija, podupire informacijski ekosustav infrastrukture i usluga za unaprjeđenje istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnoj razini. U skladu s misijom GÉANT-a UGI Wholesale je u zadnje dvije godine preuzeo i uspješno realizirao projekte kao što su isporuka lota* koji povezuje Zagreb i Ljubljanu tamnim vlaknom, zatim isporuka četiri lota koji povezuju Zagreb-Beograd-Sofiju-Solun i Sofiju-Bukurešt tamnim vlaknom, dok je za dodijeljena tri lota za povezivanje s višestrukim 100G prijenosnim uslugama Podgorica-Zagreb, Sofija-Istanbul i Istanbul-Solun, isporuka planirana ove godine.

Nakon uspješno završenih navedenih projekata, suradnja s GÉANT-om dodatno je poboljšana dodjelom lota za 100G prijenosnu uslugu koja povezuje Tiranu i Sofiju, a trenutno je u fazi implementacije. Također, proveden je natječaj u kojem je UGI Wholesale kao partner ponudio 100G prijenosnu uslugu koja povezuje Sofiju-Skopje.

UGI Wholesale postao je član GEANT-ovog Programa komercijalnog partnerstva na nedavno održanoj GÉANT-ovoj konferenciji TNC23, najvećoj i prestižnoj konferenciji koja povezuje akademske i istraživačke mreže, čiji je domaćin bila Nacionalna istraživačka i obrazovna mreža Albanije (RASH).

U UGI Wholesale smo vrlo ponosni što je naš trud, ali i uspješno realizirane složene projekte prepoznao i proslavio GÉANT, koji je zadužen za provedbu jedne od najvećih europskih inicijativa. Iznimno smo sretni što smo uspjeli u ovoj misiji i u najkraćem roku ispunili očekivanja naših partnera. Naša je organizacija izrasla u vrlo snažnog regionalnog igrača koji pruža visokokvalitetne rezultate na velikim i zahtjevnim projektima te smo prepoznati kao pouzdan i vjerodostojan partner u regiji, izjavio je Paolo Ficini, CEO, UGI Wholesale.

Telekomunikacijska mreža United Grupe proteže se diljem Europe, obuhvaćajući Nizozemsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku te njezina optička mreža ima pristup ukupnom tržištu na kojem je više od 40 milijuna ljudi, nudeći pokrivenost podatkovnim centrima što je čini jedinim neovisnim nositeljem u regiji s tako opsežnim rasponom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti