Ugroženo 7 milijuna Dropboxa računa, kompanija demantira hakerske napade!

Izgleda kako je nekako na web dospjelo 400-injak korisničkih imena i šifri koji pripadaju cloud servisu Dropbox. Osoba koja je objavila prvi dio podataka tražila je Bitcoine ako netko želi još, što je ubrzo zatim i učinila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.10.2014. / 07:25

Ugroženo 7 milijuna Dropboxa računa, kompanija demantira hakerske napade!

Izgleda kako je nekako na web dospjelo 400-injak korisničkih imena i šifri koji pripadaju cloud servisu Dropbox. Osoba koja je objavila prvi dio podataka tražila je Bitcoine ako netko želi još, što je ubrzo zatim i učinila.

“Ovdje je još jedan skup Dropbox računa od njih 7.000.000. Ako želite više, samo potražite ______ termin na Dropbox hacku.”, istaknuto je nakon drugog puštanja informacija u javnost.

Neki od korisnika Reddita, gdje se vijest pojavila, istaknuli su kako su neke šifre ispravne, no za sada nije poznato od kud su došli ovi podaci i koliko je zapravo korisnika ugroženo.

Dropbox ističe kako se ne radi o hakerskom napadu, kako su korisnička imena i šifre ukradene s drugih servisa, te se koriste kako bi se prijavili na tuđe Dropbox račune. “Ranije smo primijetili ove napade i velika većina objavljenih šifri je istekla, kao i sve ostale šifre.” potvrđuju iz Dropboxa.

Također, kompanija radi na resetiranju šifri kada primijete da se radi o “čudnim aktivnostima”. Bilo bi dobro da čisto preventivno promijenite vaše šifre i uključite 2-step autentifikaciju!

PROČITAJTE: Novo upozorenje: Nemojte koristiti Google, Facebook i Dropbox!

Foto Flickr

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti