Škotska policija uhitila je 19 godišnjeg mladića za kojeg se smatra da je povezan sa hakerskom skupinom LulzSec poznatu po mnogobrojnim hakerskim napadima.

U zadnje vrijeme često smo pisali o napadima hakerske skupine LulzSec kojoj je cilj bio napadati stranice Vlade i velikih kompanija pa su se tako na meti našli Sony Network, Nintendo, MMF, FBI i mnogi drugi.

LulzSec je sve redovito objavljivao na Twitteru, a mladić pod pseudonimom 'Topiary' drugi je najvažniji član ove skupine i osoba je koja je često ažurirala Twitter profil LulzSec-a.

Škotska policija uhitila je mladića koji je premješten u London na daljnja ispitivanja.

Nedavno je uhićen i 16. godišnji mladić za kojeg se također smatralo da je član ove hakerske skupine, a koji je kasnije pušten uz jamčevinu.

Uhićenje 19. godišnjeg 'Topiary-a' treće je po redu koje je vezano u LulzSec. Naime, osim ovih dvoje u Essexu u Engleskoj prije mjesec dana uhićen je još jedan 19. godišnjak za kojeg se također smatra da je povezan sa skupinom.

Povodom svojih napada LulzSec i Anonymous objavili su kako su Vlada i korporacije njihovi neprijatelji, te kako će i dalje nastaviti sa svojim napadima u borbi protiv njih sa svim raspoloživim sredstvima, pod što se podrazumijeva upadanje na njihove stranice i objavljivanje njihovih laži.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju