Ukradenih milijun dolara potrošio na igricu na mobitelu

Amerikanac je s računa firme tijekom sedam godina ukrao skoro pet milijuna dolara, a čak milijun je potrošio na Game of War

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2016. / 08:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kevin Lee Co iz Sacramenta nakon dvije godine rada u kompaniji Holt postao je šef računovodstva, a tijekom sedam godina koliko je upravljao financijama firme ukrao je skoro pet milijuna dolara. On je sve do 2015. uspio sakriti transakcije s kojima je izvlačio novac, a stotine tisuća dolara trošio je na luksuzne automobile, namještaj, tečajeve golfa, sezonske karte za košarkaške utakmice i utakmice američkog nogometa, plastičnu operaciju, ali najviše novca potrošio je, vjerovali ili ne, na igricu za mobitel. Naime, u iskazu na sudu u kojem je priznao krađu 4,8 milijuna dolara, on je detaljno objasnio na što je potrošio novac, a oko milijun dolara potrošio je u jednoj od najpopularnijih igara za pametne telefone Game of War.

Korisnici ove igre mogu s pravim novcem kupovati virtualno zlato i kredite s kojima mogu brže i uspješnije graditi svoje carstvo, a Lee Co je na to virtualno carstvo potrošio nevjerojatnih milijun dolara. Prema nekim informacijama vezanim uz Game of War, korisnici prosječno godišnje potroše čak 550 dolara u ovoj igri, dakle skoro 4 tisuće kuna godišnje samo za jednu igru za smartphone. Što se Lee Coa tiče, njegova rastrošnost koja je bila puno veća od zarade privukla je američku poreznu upravu, a u slučaj se uključio i FBI. S obzirom na dokaze, on je na kraju sve priznao te čeka izricanje presude za krađu i pranje novca koja je zakazana za svibanj sljedeće godine – iako je kazna za ovakve kriminalne aktivnosti iznosi do dvadeset godina zatvora, zbog priznanja vjerojatno će dobiti manju kaznu.  

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti