Fotograf Antoine Bruy napravio je seriju fotografija “Scrublands”. Antoine se ovdje fokusira na ljude širom svijeta koji su odlučili napustiti svoje konformističke gradske stanove, posao te općenito, užurbani način života prepun stresa.

Na prvi pogled, u ovome ne vidimo ništa neobično – sasvim normalna čežnja čovjeka da se vrati prirodi i svojim korijenima. Međutim, kasnije shvaćamo da subjekti s fotografija odlaze s jedne margine na drugu – ostavljaju sve za sobom i sele se u ruralne krajeve. Tamo žive u samoodrživim zajednicama odsječeni od svijeta, bez osnovnih životnih potrepština kao što je struja ili tekuća voda. Nama se to čini kao sami rub siromaštva, dok njima monetarni sustav vjerojatno predstavlja samo još jednu ljudsku izmišljotinu i prepreku na putu prema sreći.

Fotograf je u ovaj svijet upao sasvim slučajno, još kao devetnaestogodišnjak, nakon što ga je s autostopa pokupila Francuska obitelj s kojom je potom proveo dva tjedna, slušajući priče, pomagao obavljati poslove oko kuće te fotografirajući. Ovaj specifičan način života na njemu je ostavio snažan dojam, pa je nekoliko godina kasnije odlučio čitavu stvar dodatno istražiti. Započeo je u Australiji, a u svakoj zajednici odlučio je provesti oko tri i pol mjeseca – minimalno vrijeme za uspostavljanje osobnije veze među lokalcima. Tako je saznao da među njima ima ljudi iz svih životnih slojeva, pa čak i odvjetnika i inženjera. Uzgajaju hranu isključivo za vlastite potrebe te na održiv način, domove izgrađuju od otpadnog materijala a domaće životinje uzgajaju sami.

Nakon ovog, Antoine Bruy planira otići u Ameriku, za koju se inače smatra pokretačem ovog, tzv. “povratka-prirodi” pokreta. Za navedeni pothvat Antoine trenutno skuplja financijska sredstva putem Crowdfunding kampanje na Fotofundu.

Njegove priče i fotografije s putovanja možete pogledati na osobnim web stranicama.

Izvor Mashable

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju