Umro suosnivač aplikacije za mobilno plaćanje Square

Godinama se borio s ovisnošću, a na kraju je umro u klinici za odvikavanje od zatajenja bubrega.

Martina Čizmić | 11.03.2019. / 10:21

Tristan O\'Tierney (Foto: Facebook/Tristan O\'Tierney)

Tristan O'Tierney, suosnivač aplikacije za mobilno plaćanje Square, umro je u klinici za odvikavanje od ovisnosti na Floridi. O'Tierney je imao samo 35 godina, a kao službeni razlog smrti navodi se zatajenje bubrega.

O'Tierney je, osim po aplikaciji Square, bio poznat i po svom radu na Obaminoj aplikaciji za predsjedničku kampanju 2008. godine. To je bila prva takva apliakcija u SAD-u i promijenila je način na koji se predsjednički kandidati obraćaju potencijalnim glasačima.

Naime, u trenutku kad je Obamin tim, u kojem je bio i O'Tierney izbacio aplikaciju na tržište, App Store je postojao tek 6 mjeseci. Ljudi još nisu bili sigurni čemu to služi niti kakve bi se sve aplikacije mogle stvarati. Za svoj su rad čak dobili pohvalu Stevea Jobsa.

Surađivao je i s Jackom Dorseyem, osnivačem Twittera i Squarea, a radio je i kao programer za Yahoo i Apple.

Njegovi bivši suradnici imaju samo riječi hvale, iako ističu da se godinama borio s ovisnošću.

Da je ovisnost veliki problem među mladim bogatašima iz tehnološkog svijeta, govori i činjenica da je prije nekoliko mjeseci od predoziranja umro i suosnivač Vinea i HQ Trivia Colin Kroll.

Colin Kroll (Foto: AFP) Učinio je svijet i internet boljim mjestom: Poznati tehnološki poduzetnik pronađen mrtav

Problem ovisnosti i zlouporabe droge u Silicijskoj dolini traje već godinama. Neki za to krive stres, veliki pritisak investitora, ali i neočekivan uspjeh i gomilu novca.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti