UN pozvao Muska da poštuje ljudska prava na Twitteru

Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za ljudska prava Volker Tuerk pozvao je u subotu novog vlasnika Twittera, Elona Muska, da osigura poštovanje ljudskih prava na toj društvenoj mreži, u otvorenom pismu objavljenom u subotu.

Hina | 06.11.2022. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lijepo vas molim da učinite sve kako bi ljudska prava bila u središtu rada Twittera pod vašim vodstvom, napisao je Tuerk.

Poštivanje naših zajedničkih ljudskih prava trebalo bi djelovati kao jamstvo za korištenje i razvoj platforme i kao i sve tvrtke, Twitter mora razumjeti štete povezane s platformom i poduzeti korake da ih ispravi, dodao je.

Twitter "Danas je vaš posljednji radni dan": Oko 50 posto zaposlenika bit će obuhvaćeno otkazima u Twitteru

Elon Musk Totalni kaos u Twitteru: Započeli masovni otkazi, zaposlenici tuže Muska, tvrde da ih se nadzire kao da rade u Gestapu

U tom smislu informacija da je Elon Musk otpustio cijeli tim Twittera koji se bavio ljudskim pravima nije, s moje točke gledišta, ohrabrujući početak, rekao je Tuerk.

Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, preuzeo je kontrolu nad Twitterom 28. listopada nakon što je tu društvenu mrežu kupio za 44 milijarde eura.

Odmah je raspustio upravni odbor, smijenio direktore i potom počeo otpuštati oko polovice od 7500 zaposlenih. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti