Uoči IFA Berlin, Honor poslao zagonetnu poruku

To bi moglo značiti da će Honor iskoristiti IFA-u da predstavi Magic V2 na europskom tržištu, a možda i najavi neki novi preklopni telefon.

Martina Čizmić | 08.08.2023. / 16:19

Honor na IFA Berlin 2023 (Foto: Honor)

Uoči najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike i kućanskih aparata, IFA Berlin, Honor je poslao prilično zagonetnu najavu. 

Naime, kineski će brand s keynote govorom sudjelovati na otvaranju samog sajma, 1. rujna (sajam traje do 5. rujna) i, prema svemu sudeći najaviti nove uređaje.

Tijekom prezentacije pod nazivom "Unfold Tomorrrow", prema svemu sudeći, Honor će se fokusirati na fleksibilne odnosno preklopne uređaje. Podsjetimo, Honor je sredinom srpnja u Kini predstavio svoj novi preklopni telefon, Honor Magic V2, koji još uvijek nije dostupan izvan Kine. Međutim, na predstavljanju je CEO Honora, George Zhao otkrio kako bi V2 na europsko tržište trebao doći puno prije od prethodnika, V.

To bi moglo značiti da će Honor iskoristiti IFA-u da predstavi Magic V2 na europskom tržištu, a možda i najavi neki novi preklopni telefon.

Prema podacima tvrtke Counterpoint research, Kina je još uvijek najveće svjetsko tržište za fleksibilne telefona koje je u proteklih godinu dana poraslo za 117 posto. Podaci od početka ove godine govore kako najveći udio na tržištu imaju Huawei i Oppo (po 27 posto), a slijede Samsung s 26 posto i Honor s manje od 20 posto udjela.

S obzirom na to da se konkurencija na tržištu zaoštrava, bit će zanimljivo vidjeti što će to novo predstaviti Honor. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti