Borbi protiv koronavirusa pridružio se i Andrija, digitalni asistent za sve hrvatske građane

Građani se tijekom epidemije koronavirusa za sva pitanja mogu obratiti i posebnom asistentu ministarstva zdravstva – Andriji.

Valentina Pavlica | 13.04.2020. / 22:31

Umjetna inteligencija (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

U borbi s krizom pandemije nastao je projekt Andrija, digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu.

Andriji se građani mogu javiti putem WhatsAppa slanjem ključne riječi Pozdrav na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik. Servis se može aktivirati i Andrijinoj službenoj stranici www.andrija.ai, kao i na službenoj stranici Vlade za borbu protiv koronavirusa www.koronavirus.hr.

Tko je Andrija? Riječ je o digitalnom asistentu koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim važnim institucijama u borbi protiv koronavirusa.

Andrija objašnjava ljudima kako prepoznati simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu. Građani tako dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze i informaciju kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.

Osim toga, Andrija pomaže ljudima kako bi stupili u kontakt s nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu i tako štedi vrijeme građana, ali i liječnika u trenucima opterećenja zdravstvenog sustava.

Digitalni asistent građanima omogućuje i da dostave informacije iz svog kućanstva i tako ispune svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima u borbi protiv koronavirusa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti