Upoznajte Ice Kite, luksuznu superjahtu s letećim jedrom koja je napravljena za jednog njemačkog poduzetnika

Turska tvrtka Red Yacht Design otkrila je svoj najnoviji prototip luksuzne superjahte s vrlo neobičnim pogonom.

Branimir Vorša | 24.02.2020. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ice Kite naziv je prototipa luksuzne superjahte turskog proizvođača Red Yacht Designa, a kao što ime sugerira, dio pogona te jahte čini i leteće jedro, slično zmaju za puštanje na vjetru.

Riječ je o plovilu dugom 64,2 metra i maksimalne širine 10,8 metara, koje ima bazen, ležaljke za sunčanje, platformu za slijetanje helikoptera te vlastiti pomoćni brodić "Ghost Ship" koji može prenositi i istraživačku podmornicu.

Ice Kite ima i jacuzzi te otvoreni dnevni boravak s barom. Čitav prostor na palubi napravljen je i osmišljen tako da je okupan sa što više dnevnog svjetla, odnosno ima velike staklene površine.

Jahtu pogone dva motora jačine 1000 konjskih snaga i koji mogu razviti maksimalnu brzinu od 32 kilometra na sat.

Iako je projekt još uvijek u fazi dizajna, sam dizajn, kako tvrdi proizvođač, inspiriran je majkom prirodom. Jahta bi se trebala početi graditi kasnije ove godine.

Svakako najzanimljiviji detalj te jahte jest njezino leteće jedro, koje predstavlja onaj "zeleniji" tehnološki dio tog luksuznog plovila. Leteće jedro, koje se s jahte pušta u zrak i za nju je pričvršćeno kabelom i može se okretati u svim smjerovima, površine je 160 kvadratnih metara. Pomoću tog jedra Ice Kite može i samostalno jedriti.

Vlasnik je htio da Red Yachrt Design napravi jahtu koja odaje osjećaj kao da već pripada moru i koja je inspirirana morskim životinjama, stoji u objavi na stranicama proizvođača.

Riječ je o neimenovanom njemačkom poduzetniku, a cijena te superjahte zasad je nepoznata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti