Upoznajte Mean Mower V2 - Hondinu zvijer koja kosi 240 na sat

Honda je odlučna u namjeri da povrati titulu proizvođača najbrže kosilice koja je prije tri godine otišla u ruke norveškoj tvrtki Viking.

Martina Čizmić | 04.09.2018. / 17:13

Honda Mean Mower Mk2 (Foto: Honda) (Foto: Honda)

Honda namjerava vratiti rekord u proizvodnji najbrže svjetske kosilice za travu sa strojem snage 190 'konja'.

Japanska kompanija izgubila je titulu proizvođača najbrže kosilice prije tri godine i od tada smišlja osvetu. Aktualni rekord u vlasništvu je norveške tvrtke Viking čija je kosilica T6 kosila brzinom od 214 km/h.

Honda sada sa svojim strojem Mean Mower Mk.2 ovo natjecanje diže na novu razinu. Tvrtka je svoj standardni traktor za košnju trave HF 2622 opremila motorom kakav se inače koristi u motociklističkim utrkama.

Dizajn je ponešto promijenjen kako bi se našao prostor za škare za košnju i šire stražnje gume traktora.

Kako Mean Mower Mk2 izgleda "na cesti", pokazali su na nedavno održanom Goodwood Festival of Speed.

Kosilicu je razvila britanska grupa Team Dynamics, inače Hondin partner u automobilskim utrkama.

Sada smo u fazi testiranja i sve izgleda dobro, maksimalna brzina od 240 km/h nam je nadohvat ruke, rekao je izvršni direktor Honde UK Dave Hodgetts te pojasnio: Originalni Mean Mower je bio veliki izazov za nas, a rezultat je bio nevjerojatno vozilo. Ovaj put smo pomaknuli granice kako bismo izgradili nevjerojatan primjer izvrsnog strojarstva, koristeći napredni dizajn i proizvodne tehnike te se oslanjajući na neka veoma napredna razmišljanja kako bismo izvukli još bolje performanse i još više snage, ali zadržali izgled standardne kosilice.

Već je odlučeno da će profesionalni vozač auto utrka Jess Hawkins biti taj koji će pokušati oboriti rekord, ali nije objavljeno kada i gdje će to pokušati.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti