Upoznajte modernu, digitalnu i mobilnu Kinu

Kina vrlo brzo postaje digitalna nacija. Veličinu Kine, odnosno broj stanovnika koji svakodnevno koriste internet ponekad je teško shvatiti. Singapurska agencija We Are Social zbog toga je napravila odličan prikaz moderne, digitalne i mobilne Kine, koji možete pogledati u nastavku.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 17.01.2013. / 11:13

Upoznajte modernu, digitalnu i mobilnu Kinu

Kina vrlo brzo postaje digitalna nacija. Samo prošle godine na internetu se pojavilo 50 milijuna novih korisnika, čime je broj ukupnih korisnika interneta stigao do brojke od 564 milijuna. Istovremeno, u Kini se nalazi više od 1,1 milijarde korisnika mobilnih uređaja, a čak 420 milijuna korisnika mobilni uređaj koristi za pristup internetu.

Veličinu Kine, odnosno broj stanovnika koji svakodnevno koriste internet ponekad je teško shvatiti. Singapurska agencija We Are Social zbog toga je napravila odličan prikaz moderne, digitalne i mobilne Kine, koji možete pogledati u nastavku. Izvješće se nalazi na 211 stranica, odnosno slajdova, a obuhvaća statistiku kineske populacije, korištenje interneta, društvene medije i mobilnu industriju.

Jedna od najzanimljivijih činjenica je procjena da je kineski korisnik društvenih mreža proveo 167 milijardi sati na različitim mrežama u 2012. godini.

(Image via (GoWay)
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti