Kako je trećom i četvrtom generacijom mobilnih mreža rasla brzina mobilnog interneta, tako se popularizirao izraz "ured za van". S koronavirusom zbog kojeg su milijuni ljudi diljem svijeta napustili svoje urede i preselili ih u privatnost svog doma mnogi su se preselili u kućne urede, a ekipa iz Nissana sada ima novu zanimljivu ideju kako bi mogao izgledati ured u budućnosti koju bi mogli nazvati - ured na kotačima.

Slika nije dostupna Dok drugi grade punionice, Nissan je napravio prvu praznionicu električnih automobila

Dovoljno je samo pogledati slike i videozapis koji su objavili iz Nissana i sve će vam biti jasno. Nissan NV350 Office Pod konceptno je vozilo predstavljeno na Tokyo Auto Salonu koji se, naravno, održava virtualno. Riječ je o, dakle, konceptu koji će možda ostati samo kao zanimljiva ideja, a možda će se u Nissanu ipak odlučiti taj koncept pretvoriti u stvaran proizvod i ponuditi ga na tržištu.

Office Pod kombinacija je kampera i velikog kombija u čijem je stražnjem dijelu skriven mali ured koji možete povesti gdje god želite. Tjedan dana možete raditi npr. sa slavonskih ravnica pa malo produžiti do Plitvica, zatim koji tjedan možete uživati i raditi uz neke od plaža Jadranskog mora itd. Naravno, ako ste u prirodi ili uz more, sigurno nećete raditi iz zatvorenog i klaustrofobičnog kombija te se njegov uredski dio može izvući van (što se može napraviti iz aplikacije jednim dodirom prsta) i omogućiti vam uživanje na otvorenom u savršenom ambijentu.

Slika nije dostupna Nissanovo vozilo prešlo rekordnih 370 kilometara bez vozača za volanomSam uredski dio sastoji se od najosnovnijih stvari – radne stolice i stola, a u pauzama između rada i projekata ili tijekom sastanaka putem Zooma, većina će najvjerojatnije vrijeme provesti na – krovu. Na njemu je postavljena velika ležaljka i suncobran, a dio Office Poda su i aparat za kavu i hladnjak pa nije teško zamisliti da bi pored svega toga i u idealnom prirodnom ambijentu s pogledom na neki od jadranskih otoka, vrlo lako mogli zaboraviti na posao.

Izvor: Top Gear
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju