Urnebesno: Dobitniku Nobela za ekonomiju vijest o nagradi prenio susjed, pogledajte kako je to izgledalo

Ekonomist sa Stanforda Paul Milgrom nije očekivao da će mu netko u ponedjeljak u sitne jutarnje sate zvoniti na vrata. Još manje da će mu prvi susjed prenijeti vijest da je upravo dobio Nobela za ekonomiju.

Branimir Vorša | 13.10.2020. / 13:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Robert Wilson prvi je susjed ekonomista sa Stanforda Paula Milgroma te njegov bivši mentor. Zajedno su dobili Nobelovu nagradu za ekonomiju u 2020. godini i dok je Wilson vijest primio, do Milgroma nitko nije mogao doći telefonskim putem.

Wilson je odlučio probuditi svojeg susjeda i sudobitnika Nobela, a sve je snimila i kamera portafona na Milgromovim ulaznim vratima.

Paul, Bob Wilson je. Dobio si Nobelovu nagradu, glasno je u sitne sate kroz vrata poručio Wilson Milgromu, nakon višestrukog zvonjenja i kucanja po vratima.

Oh, wow. Okej, odgovorio je, između ostalog, posve zbunjeni Milgrom preko portafona.

Dali smo im tvoj broj. Moraš se javiti, ne mogu te dobiti, poručila je Milgromu Wilsonova supruga. Milgromov odgovor postao je nerazgovijetan, a snimka ubrzo prestaje.

Milgrom i Wilson podijelit će milijun dolara nagrade za teoriju aukcije i nove modele nadmetanja u kojima bi prodavatelji težili dobrobiti društva, a ne većem prihodu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti