Ušao u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući Super Mariju

Martinet se prvi put pojavio kao Super Mario 1995. godine i od tad je svoj glas istom liku posudio točno 100 puta.

Martina Čizmić | 17.12.2018. / 09:00

Super Mario (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)

Brojni igrači videoigara diljem svijeta postižu zanimljive rekorde. Od najviše osvojenih bodova do najdulje igrane videoigre. No, Charles Martinet ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući svom - glasu.

Ovaj Amerikanac već više od 20 godina posuđuje glas jednom od najpozntijih likova iz videoigara. Radi se o, svima omiljenom vodoinstalateru, Super Mariju.

Martinet se prvi put pojavio kao Super Mario 1995. godine i od tad je svoj glas istom liku posudio točno 100 puta. Dovoljno da ekipa iz Guinnessovih rekorda odluči taj "trud" nagraditi plaketom i upisom u knjigu rekorda.

 

 

Svi koji su igrali Super Mario videoigre znaju da mali vodoinstalater nije baš razgovorljiv, ali i tih nekoliko rečenica koje izgovara netko mora sinkronizirati.

Inače, Martinte nije samo posudio glas Super Mariju. Oživio je i cijeli niz drugih likova u tim videoigrama, ali i sinkronizirao crtane filmove, reklame te glumio u filmovima.

Kako Martinet zvuči kad nije Super Mario, možete poslušati i sami u ovom zanimljivom razgovoru koji su snimili povodom ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti