Uskoro bi vam na pametnom telefonu moglo osvanuti upozorenje: "Hej! Podigni pogled s mobitela!"

Za sve one kojima je pogled prilijepljen za zaslon pametnog telefona, dolazi opcija koja će ih opomenuti da pogledaju oko sebe.

Martina Čizmić | 13.04.2021. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici Androida koji vole gledati u zaslon svog pametnog uređaja dok hodaju gradom, uskoro bi mogli dobiti opomenu upravo od svog omiljenog uređaja.

Naime, kako su otkrili developeri koji stoje iza tehnološkog bloga XDA Developers, ažuriranje koje tek treba doći u Android opciju Digital Wellbeing (Digitalna dobrobit), uključuje obavijest koja će se pojaviti na ekranu kad uređaj detektira da se korisnik kreće, a gleda u zaslon.

Pazite kud hodate uz Podigni pogled. Ako hodate dok koristite svoj telefon, uključite podsjetnik na svijet oko sebe. Koristite oprezno. Podigni pogled ne može zamijeniti oprez, stoji u upozorenju koje je objavio Jay Prakash Kamat na Twitteru.

 

 

Slična se opcija već sad nalazi u Google Mapsu u opciji Live View i upozorava korisnika da skrene pogled sa zaslona i provjeri što se događa u svijetu oko njega.

Za sad nije poznato kad bi se ova opcija mogla naći u sklopu Digital Wellbeinga, no sigurni smo da bi mnogima mogla dobro doći. Pogotovo dok hodaju po gradu. 

Izvor: XDA Developers

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti