Uskoro stiže HTC-ov konkurent Appleovom satu!

Prema dosadašnjim glasinama, ovaj gadget radit će na HTC-ovom operativnom sustavu te će se moći povezivati i s Androidima i s iPhoneom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.02.2015. / 09:16

Uskoro stiže HTC-ov konkurent Appleovom satu!

Pametni satovi postaju sve popularnija kategorija, a već nekoliko mjeseci mrežom kruže glasine kako i HTC priprema svoj prvi 'nosivi uređaj'. Službenih informacija o ovom gadgetu još nema, ali neke glasine kažu kako će ova tajvanska kompanija, umjesto sata, u suradnji s Under Armourom raditi na razvoju pametne narukvice kakve na tržištu već nude kompanije poput Fitbita, Jawbonea, ali i Microsofta. Konkretne informacije o ovom gadgetu trebali bi saznati uskoro, odnosno već početkom sljedećeg mjeseca kada se u Barceloni održava Mobile World Congress, najveći mobilni sajam na svijetu na kojem bi HTC, osim nosivog gadgeta, trebao predstaviti i novu verziju svog top modela smartphonea – M9. Ono što je posebno zanimljivo je da u HTC-u za svoj nosivi gadget neće surađivati s Googleom, odnosno neće koristiti njihov Android Wear, već razvijaju vlastiti operativni sustav koji će moći raditi s pametnim telefonima koji rade na Androidu, ali i s Appleovim iPhoneom.

U ovoj kompaniji tako, osim korisnika Androida, žele privući i milijune vlasnika Appleovih telefona – s obzirom da Apple Watch neće baš biti jeftin (početna cijena ovog uređaja iznosit će 349 dolara), ako cijena HTC-ovog uređaja bude pristupačna, on bi mogao postati jedan od popularnijih satova, odnosno narukvica na ovom tržištu. Posljednje glasine vezane uz opcije ovog gadgeta objavljene su na PC Worldu te bi prema njima, HTC-ov gadget trebao imati 1,8 inčni fleksibilni ekran, radit će na ST Micro 32L151 Cortex-M3 procesoru, imat će podršku za GPS, tehnologiju za precizno mjerenje koraka te bateriju koja bi mogla izdržati samo tri sata rada (što bi, ako je informacija o bateriji istinita, mogao biti najveći problem ovog sata). Tržišni analitičari vjeruju kako će, nakon početka prodaje Apple Watcha, pametni satovi i narukvice postati još popularniji te možemo očekivati veliku navalu ovih uređaja, slično kako su nakon predstavljanja iPada sve tehnološke kompanije kroz godinu-dvije predstavile vlastite tablete.  

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti