Usluga Garmin Pay dostupna korisnicima Zagrebačke banke

Vlasnici Garminovih satova koji su korisnici Zabine Visa kartice, moći će koristiti uslugu beskontaktnog plaćanja Garmin Pay, ako je njihov sat podržava.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.10.2021. / 14:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebačka banka i Garmin na jučerašnjoj su konferenciji predstavili uslugu Garmin Pay koja korisnicima Garminovih pametnih satova omogućuje brzo i jednostavno beskontaktno plaćanje. U takvom načinu plaćanja do sada su mogli uživati vlasnici Garminovih satova koji koriste usluge stranih banaka poput Revoluta, a od sada to je, kao prva u Hrvatskoj, omogućila i Zagrebačka banka.

Drago nam je što ćemo kao prva banka u Hrvatskoj omogućiti svojim klijentima korištenje Visa debitnih kartica za plaćanje na prodajnim mjestima s beskontaktnim POS uređajima kroz Garmin satov”, rekla je Rozana Grgorinić, direktorica Kartičnog poslovanja Zagrebačke banke.

Za korištenje ove usluge prvo je potrebno registrirati karticu putem Garminove mobilne aplikacije (podržane su Visa debitne kartice za korisnike tekućeg, žiro i deviznog računa) te u nju upisati PIN. Kako bi plaćanje bilo brzo, a opet i što jednostavnije, PIN neće biti potrebno upisivati svaki put prije plaćanja, već jednom tijekom dana. Također, u slučaju da korisnik skine sat ponovno će morati upisati PIN, kako bi se spriječilo da druge osobe, u slučaju krađe ili gubitka sata, pokušaju izvršiti plaćanje.

Prilikom predstavljanja veliki naglasak stavljen je upravo na sigurnost te je naglašeno kako se broj kartice ne sprema niti na uređaju, niti na poslužiteljima te se ne prenosi trgovcima tijekom plaćanja. U satu se koristi digitalizirani token koji je, dakle, zaštićen PIN-om, a sav je prijenos podataka zaštićen enkripcijom.

Neven Čolić, direktor Garmin Hrvatska rekao je kako, zahvaljujući njihovoj usluzi Garmin Pay, vlasnici satova koji podržavaju tu uslugu, kada idu na vježbanje ili trčanje više za kupovinu ne moraju sa sobom nositi telefon ili novčanik, već im je dovoljan samo Garminov pametni sat s aktiviranom uslugom Garmin Pay.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti