Usporedba: Koji cloud servis nudi najviše prostora?

Držanje datoteka u cloudu iliti oblaku posljednjih godina postaje sve više popularno pa ne čude nevjerojatne brojke u porastu broja korisnika..

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 19.04.2015. / 13:04

Usporedba: Koji cloud servis nudi najviše prostora?

Držanje datoteka u cloudu iliti oblaku posljednjih godina postaje sve više popularno pa ne čude nevjerojatne brojke u porastu broja korisnika i odlični rezultati kompanija koje se bave pružanjem usluge držanja datoteka na udaljenom serveru.

Cloud sam po sebi ima svoje nedostatke i mane, no najveća prednost jest pristup datotekama na gotovo svim uređajima, bilo da se nalazite kod kuće ili u pokretu, dok bi nedostaci bili smanjena privatnost i možda izloženost trajnom gubitku datoteka.

Bilo da ste Mac/Windows ili pak iOS/Android korisnik, za korištenje clouda ne treba puno znanja, no kod odabira svojeg “cloud providera” treba biti mudar i odabrati onog koji pruža najbolji omjer prostora u odnosu na cijenu. Ako ste prosječni korisnik i ne zahtijevate širinu prostora u terabajtima, svaki od servisa nudi gotovo podjednaku količinu slobodnog prostora tako da će u izboru vjerojatno presuditi kompatibilnost usluge s operativnim sustavima koje najčešće koristite. S druge strane, svaka od kompanija nudi plan za poslovne korisnike za veću količinu prostora uz nadoplatu.

CNet je objavio solidnu analizu u obliku tablice koja detaljno prikazuje usporedbu ponuda najpoznatijih divova cloud industrije, a mi smo je prilagodili te je prenosimo u nastavku. 

Foto via CNet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti