Uz Gemalto Facebook će biti dostupan na svim mobilnim uređajima

Gemalto, tvrtka koja se bavi sigurnosti digitalnih tehnologija, objavila ja danas novu tehnologiju 'Facebook for SIM'.

Zimo Zimo Zimo | 14.02.2011. / 23:43

Uz Gemalto Facebook će biti dostupan na svim mobilnim uređajima

Gemalto, tvrtka koja se bavi problemom sigurnosti digitalnih tehnologija, objavila ja danas novu tehnologiju 'Facebook for SIM'.

Riječ je o softwareu koji se ugrađuje u SIM kartice za mobilne uređaje, a koji omogućuje pristup Facebooku putem SMS-a bez potrebe za podatkovnim prometom. Ovim servisom Gemalto omogućuje pristup Facebooku milijunima korisnika mobilnih uređaja.

'Sve više ljudi žele ostati povezani i komunicirati sa svojim prijateljima putem Facebooka bila kada i bilo gdje', istaknuo je na današnjem Mobile World Congressu, voditelj mobilnog poslovanja Henri Moissinac.

Programska ekipa ugradila je softwaresku aplikaciju u SIM, tako da je Facebook u potpunosti kompatabilan sa svim mobilnim uređajima sa SIM karticama.

Usluga se koristi putem SMS-a, pa tako nećete imati lijepo dizajnirano korisničko sučelje kao što je to slučaj kod smartphonea, no uz Gemalto moći ćete slati zahtjeve prijateljstva, ažurirati vaše statuse, pisati po zidu i slati poruke.

Za korištenje aplikacije nije potreban podatkovni promet jer ista koristi SMS tehnologiju. Aplikacija radi sa prepaid korisnicima, te sa pretplatnicima, a kako bi privukli korisnike, Gemalto je ponudio besplatni probni period koji će se kasnije naplaćivati.

U razvijenijim zemljama ova usluga neće biti od velike koristi, pošto svi mobilni operateri nude sve povoljnije podatkovne promete, no za nerazvijene zemlje, Gemalto će itekako dobro doći.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti