Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o natječajima za EU fondove

Putem aplikacije je moguće primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Martina Čizmić | 22.04.2018. / 10:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako bi korisnicima europskih sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi, putem koje je moguće primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Ministarstvo je u subotu priopćilo kako je aplikacija u potpunosti besplatna i moguće ju je preuzeti putem Google Play Store-a (Android) i App Store-a (iOS).

Uvjerena sam kako će nova aplikacija ubrzo postati popularna među građanima i poduzetnicima koji planiraju prijaviti projekte za EU sufinanciranje, budući da će od sada preko mobitela na jednostavan način moći pratiti sve bitne informacije o EU fondovima, navodi u priopćenju ministrica Gabrijela Žalac.

Aplikacija je povezana s internetskim portalom www.strukturnifondovi.hr, koji predstavlja glavni izvor informacija o EU fondovima u Hrvatskoj. Novi i redizajnirani portal sada stavlja veći naglasak na natječaje i omogućava veću preglednost važnih informacija te pruža bolje korisničko iskustvo, stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU napominju kako su krajem prošle godine pokrenuli i sustav eFondovi, koji predstavlja novo sveobuhvatno informatičko rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavniju, u potpunosti elektroničku prijavu projekta i učinkovito upravljanje njegovom provedbom.

Procesom digitalizacije Ministarstvo želi stvoriti preduvjete za potpuno elektroničku komunikaciju između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Jedan od glavnih ciljeva procesa je ubrzati postupak prijave i praćenja provedbe EU projekata od čega će najveću korist imati građani i tvrtke koje žele dobiti sredstva iz EU fondova, čime će se značajno doprinijeti povećanju apsorpcije EU sredstava, ističu.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti