Valve, korporacija koja je najpoznatija po mega popularnoj video igri Half Life 2 na ovogodišnjem GDC-u planira predstaviti nasljednika OpenGL-a.

Aplikacijsko programsko sučelje OpenGL koje se koristi većinom na platformama koje nemaju veze s Microsoftovim proizvodima, uskoro bi trebalo dobiti nasljednika.

Potvrđeno je kako će novi OpenGL API biti premijerno predstavljen na Game Developers Conferenceu 5. ožujka, dok Microsoft na ovogodišnjem GDC-u planira pogurati proizvođače igara prema svojem DirectX 12 

Novi OpenGL prezentirati će Valve, uz podršku developera i inženjera Electronic Artsa, Epic Gamesa i Unity Techlonogiesa, a cilj je progurati PC gaming prema novom okruženju tj. prema Linuxu.

Valvova mega popularna video igra Half Life 2 donijela je prekretnicu u gaming, a koliko je Valve popularan govori nam informacija gdje su čak neki od poznatijih hakera pokušali probiti njihov sustav kako bi si dogovoriti intervju za posao.

Očekivanja su velika, a šuška se da bi prva igra prezentirana na novom okruženju mogla biti novi nastavak Half Lifea odnosno Half Life 3. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju