Varaždin u svih sedam osnovnih škola uvodi e-dnevnik

Od 2. rujna, u svih sedam varaždinskih osnovnih škola u višim razredima dosadašnje razredne knjige zamijenit će e-dnevnici.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 29.08.2013. / 08:58

Varaždin u svih sedam osnovnih škola uvodi e-dnevnik

Od 2. rujna, u svih sedam varaždinskih osnovnih škola u višim razredima dosadašnje razredne knjige zamijenit će e-dnevnici.

Grad Varaždin za svako razredno odjeljenje, njih 89, osigurao je prijenosno računalo za što je gradskog proračuna izdvojeno 500 tisuća kuna. 

Cilj ovog projekta jest unaprjeđenje odgojno obrazovnog procesa koji će se omogućiti školsko razredna evidencija u elektroničkom obliku. Aplikacija ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige s mogućnostima analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja.

E-dnevnik će omogućiti roditeljima sustav obavještavanja o izostancima, ocjenama i svim zbivanjima učenika u toku školskog dana. Aplikaciju je izradio CARNet Hrvatska akademska i istraživačka mreža (u suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta). Prema saznanju CARneta, Varaždin je jedan od prvih gradova gdje se e-dnevnik uvodi  istovremeno u sve osnovne škole.

Tehnički preduvjeti

  • uvedena je lokalna računalna mreža u radne prostore škola u kojima se održava nastavni proces  
  • nabavljeno je 89 komada prijenosnih osobna računala (za svaki razredni odjel po jedan).
  • računala se mogu koristiti i u druge svrhe.
  • obavljena je edukacija administratora odnosno odgovorne osobe škola i svih nastavnika koji će program koristiti

Za sljedeću školsku godinu planira se uvođenje sustava i za niže razrede škola. Lokalna računalna mreža je napravljena a neophodna je kupnja prijenosnih računala (vrijednost oko 200.000,00 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti