Već sljedeći mjesec Apple bi mogao predstaviti svoj uređaj za proširenu i virtualnu stvarnost

Appleov upravni odbor dobio je uvid u ranu verziju potpuno novog uređaja koji kompanija razvija već nekoliko godina.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.05.2022. / 09:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je u vrijeme Stevea Jobsa oko Applea vladao zavjet šutnje i informacije iz kompanije o budućim proizvodima u javnost su izlazile na kapaljku, danas je situacija potpuno drukčija. Ne samo da već danas “znamo” kako će izgledati i kakve će opcije imati iPhone kojeg će predstaviti u rujnu, nego su nam poznati i planovi za iPhone 15 te savitljivi iPhone.

Slika nije dostupna Objavljeni detalji o potpuno novom Appleovom proizvodu: Stiže sljedeće godine, a stajat će više od 2 tisuće dolara

Također, poznata su i dva potpuno nova proizvoda na čijem razvoju u kompaniji rade, a koja bi mogla biti od iznimno velike važnosti za budućnost Applea.

Riječ je o pametnim naočalama, odnosno naglavnom uređaju s podrškom za AR i VR teelektričnom automobilu. O njima smo pisali više puta, a nove informacije koje su tehnološki mediji jučer objavili govore da Apple nije tako daleko od predstavljanja AR/VR uređaja.

Naime, taj je uređaj nedavno predstavljen upravnom odboru kompanije, što analitičari smatraju znakom da se bliži dan njegova službenog predstavljanja. Sljedeća Appleova konferencija jest u prvoj polovici lipnja (WWDC) i možda ćemo upravo na njoj saznati neke detalje o Apple Glassesu, odnosno kako će se već taj  uređaj zvati. Kako naglašavaju na Bloombergu, nije neuobičajeno da upravni odbor ponekad dobije uvid u rani razvoj novih proizvoda. S obzirom na to da je njihova uloga savjetodavna, moraju biti upoznati i s inside informacijama.

Slika nije dostupna Zbog problema s pregrijavanjem Apple bi mogao odgoditi predstavljanje VR naočala

Do sada smo čitali različite informacije o Appleovom AR/VR uređaju, odnosno uređajima, a posljednje kažu kako model koji je predstavljen odboru ima tri ekrana visoke rezolucije (jedan je vanjski), brojne senzore koji će pratiti okolinu i pokrete te će biti baziran na procesoru sličnom čipu M1. O cijenama se još ne govori, no jasno je kako ovaj uređaj neće biti jeftin te će za njega vjerojatno trebati izdvojiti veću svotu novaca.

Osim na samom uređaju, posljednje informacije kažu kako je Apple ubrzao i razvoj rOS-a, operativnog sustava koji će pokretati takve uređaje za proširenu i virtualnu stvarnost.

Izvor: Cult of Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti