Objavljeni detalji o potpuno novom Appleovom proizvodu: Stiže sljedeće godine, a stajat će više od 2 tisuće dolara

Poznato je kako Apple razvija uređaje i posebne naočale za virtualnu i proširenu stvarnost, a prvi takav uređaj možemo očekivati već sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2021. / 14:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se da bi ljubitelji Applea sljedeće godine zaista mogli doživjeti “one more thing” trenutak. Legendarna Jobsova izreka s kojom je na kraju konferencija znao iznenaditi okupljene i predstaviti neki novi/nenadani proizvod. U ovom slučaju sigurno neće biti riječ o nepoznatom proizvodu (glasine su otkrile većinu stvari) s kojim bi nas Tim Cook mogao iznenaditi, no svakako je riječ o potpuno novom gadgetu koji će označiti Appleov ulazak na tržište virtualne i proširene stvarnosti.

Slika nije dostupna Već su krenule glasine o modelima iPhonea koje će Apple predstaviti 2022. godine

O naočalama za VR i AR govori se već dugo vremena te se čini da smo sve bliže danu kada će Cook i ekipa predstaviti prvi uređaj iz ove kategorije. Posljednje glasine koje su se proširile mrežom, a koje su u skladu s nekim ranijim informacijama pouzdanih analitičara poput Ming Chi-Kua, kažu će to biti u drugoj polovici sljedeće godine. Dakle, možda će to biti ta “još jedna stvar” na kraju konferencije na kojoj će u rujnu predstaviti iPhone 14.

Apple je, prema tim informacijama, već završio s drugom fazom testiranja prototipa novog uređaja te bi njegova masovan proizvodnja mogla početi u drugom kvartalu 2022., a službeno predstavljanje i početak prodaje, dakle, u drugoj polovici godine.

Ipak, prvi uređaj koji bi mogao biti sličan Oculusovim VR uređajima vjerojatno neće biti namijenjen običnim korisnicima, već prvenstveno developerima i tvrtkama. Ovaj uređaj za virtualnu stvarnost trebao bi imati kameru, laserski optički senzor te će se moći povezati s iPhoneom ili Macom. Njegova cijena neće biti jeftina te se spominju cifre od 2 i više tisuća dolara.

Slika nije dostupna Masovna proizvodnja Appleova automobila očekuje se 2024. godine

Za korisnike i šire tržište, Apple trenutačno razvija i pametne naočale s podrškom za proširenu stvarnost koje se izgledom ne bi trebale previše razlikovati od klasičnih naočala, a njih na tržištu možemo očekivati 2023. godine. Koliko u Appleu vjeruju u proširenu stvarnost najbolje pokazuje komentar Tima Cooka iz jednog ranijeg intervjua kada je rekao da će AR biti jedna od onih tehnologija koje će toliko postati dio naših života da ćemo se jednom pitati kako smo mogli živjeti bez nje.

Izvor: Mac Rumors

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti