Već su krenule glasine o modelima iPhonea koje će Apple predstaviti 2022. godine

Sljedeće godine možemo očekivati veće promjene na modelima iz serije iPhone 14.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2021. / 09:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je prošlo tek tjedan dana od kada je Apple predstavio četiri modela iPhonea 13, na mreži su se jučer pojavile glasine o modelima koje očekujemo sljedeće godine. Prema onome što kaže odličan poznavatelj Appleovih planova Ming Chi-Kuo, čini se kako za 2022. tvrtka priprema puno više noviteta u odnosu na modele koje smo vidjeli ove godine.

Slika nije dostupna Iako novi model iPhonea nisu oduševili, Apple bi ponovno mogao oboriti prodajne rekorde

Ono što bi mnogima moglo biti najvažnije jest da zloglasni notch odlazi u povijest, odnosno barem za modele iz serije Pro. Umjesto njega Apple će krenuti stopama većine drugih mobilnih proizvođača i hardverski ured u kojem se nalaze kamera za selfije i senzori zamijeniti s rupicom u ekranu. Također, oba modela iz serije Pro - iPhone 14 Pro i Pro Max trebala bi imati širokokutne kamere rezolucije 48 MP.

Još jedan veliki novitet vezan uz generaciju iPhonea 14 jest što bi Apple mogao odustati od iPhonea mini. Tijekom proteklih godinu dana pokazalo se kako je interes za iPhoneom 13 mini manji od očekivanja te su neke glasine govorile da bi Apple mogao odustati od takvog modela već ove godine, što se ipak nije dogodilo. No u rujnu 2022. mini bi mogao postati - max. Naime, prema izvorima ovog analitičara, Apple bi sljedeće godine mogao predstaviti iPhone 14 i iPhone 14 Max te Pro verzije ovih telefona.

Model iPhone 14 Max vjerojatno će imati istu dijagonalu kao i model Pro - 6,7 inča te iste opcije kao i iPhone 14, uz cijenu nižu od 900 dolara. Dobra vijest za sve one koji razmišljaju o kupovini iPhonea, ali su im novi modeli preskupi jest dolazak novog uređaja iz serije jeftinijih Appleovih mobilnih uređaja SE. Novi iPhone SE s podrškom za 5G očekujemo tijekom prve polovice godine.

Slika nije dostupna Novi modeli iPhonea hardverske su zvijeri koje bi trebale oduševiti ljubitelje fotografiranja i snimanja videa

U svojoj obavijesti investitorima, Kuo se dotakao i opcije senzora za otiske prstiju smještene ispod ekrana. Iako je ranije govorio kako bi ta opcija mogla biti dostupna na modelima već 2022., sada kaže da je ne treba očekivati prije druge polovice 2023., a spomenuo je i iPhone sa savitljivim ekranom. Neke ranije glasine govorile su kako bi se taj model mogao pojaviti na tržištu 2023., no sada kaže kako je odgođen najranije za 2024. godinu.

Izvor: 9to5Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti