Novi model iPhonea SE bit će najjeftiniji Appleov telefon s podrškom za 5G

Glasine kažu kako bi sljedeće godine mogli vidjeti čak dva modela jeftinijeg iPhone - nasljednika modela SE te SE Plus.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.07.2021. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za oko dva mjeseca Apple bi trebao predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona. O modelima iz serije iPhone 13 već smo pisali više puta i o njima se manje-više sve zna (osim ako nas Tim Cook ne iznenadi s nekim neočekivanim novitetom), no Apple trenutačno razvija još jedan, a možda i dva modela iz serije SE. Do sada su predstavljena dva takva uređaja i oba su imala slične karakteristike - hardver posljednje generacije u kućištu starijih modela.

iPad Air i iPad mini Apple nastavlja sa strategijom na koju nismo navikli - predstavit će nove jeftinije uređaje

Čini se da isto možemo očekivati i s novom generacijom iPhonea SE koja bi se, prema posljednjih informacijama, na tržištu trebala pojaviti u prvoj polovici sljedeće godine. Glasine koje kruže mrežom govore o modelu koji bi mogao biti sličan aktualnim telefonima - što znači hardver poput iPhonea 8 s ekranom dijagonale samo 4,7 inča, no spominje se i model baziran na iPhoneu 11 sa 6,1-inčnim ekranom. Ako su te informacije istinite, to bi značilo da možemo očekivati iPhone SE i iPhone SE Plus.

Oba modela vjerojatno će imati najjači hardver (isti procesor koji očekujemo i u iPhoneu 13) te podršku za mobilne mreže nove generacije tako da bi to trebali biti najjeftiniji Appleovi 5G telefoni. O njihovoj cijeni još je prerano govoriti, no aktualni model iPhonea SE stoji 399 dolara, dok cijena iPhonea 12 Mini, najmanjeg i najjeftinijeg modela nove generacije iznosi 699 dolara. Dakle, i novi SE mogao bi se prodavati po cijeni od 399 dolara, dok bi SE Plus bio skuplji, no naravno, njegova cijena bit će manja od iPhonea 12 Mini.

Slika nije dostupna Tim Cook uvjeren je da će ovaj model iPhonea privući korisnike Androida

Kako bi napravili razliku u odnosu na skuplje modele, Apple će iz ovih telefona izbaciti neke opcije pa se spominje da neće imati podršku za Face ID, da će imati samo jednu kameru sa stražnje i jednu s prednje strane telefona itd.

Iako postoji mogućnost da Apple novu generaciju SE-a predstavi već u rujnu, analitičari ipak očekuju da će to biti najranije u prvoj polovici sljedeće godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti