Apple nastavlja sa strategijom na koju nismo navikli - predstavit će nove jeftinije uređaje

Ako razmišljate o kupovini iPada u budućnosti, onda su ovo dobre vijesti za vas jer u drugoj polovici godine možemo očekivati novi model snažnog hardvera i povoljnije cijene.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2020. / 08:10

iPad Air i iPad mini (Foto: Apple)

Nakon što je Apple nedavno predstavio novi model iPhonea koji, iako je baziran na starom dizajnu, dolazi s najmodernijim hardverom, košta samo 400 dolara, čini se da kompanija ima slične planove i za tržište tableta. Tako barem smatra najpoznatiji analitičar koji godinama uspješno prati i prognozira razvoj novih Appleovih proizvoda Ming-Chi Kuo. Prema njegovim informacijama, Cook i ekipa bi u drugoj polovici godine mogli predstaviti novi model iPada s dijagonalom ekrana od 10,8 inča, a za početak sljedeće godine planiraju i novi Pad mini s dijagonalom ekrana od 8,5 do 9 inča.

Slika nije dostupna Tim Cook uvjeren je da će ovaj model iPhonea privući korisnike Androida

Tim Cook i Mac Pro Optimizam šefa Applea: Uvjeren je u V-krivulju oporavka

Ono što će ljubiteljima Applea biti posebno zanimljivo jest da će se Apple s novim modelima iPada fokusirati na "proizvodnu strategiju iPhonea SE". To bi značilo da će nadolazeći modeli tableta imati snažan hardver, no bit će cjenovno povoljniji u odnosu na aktualne modele iPada. Iako nije spominjao cijene nadolazećih modela, trenutačno najjeftiniji 10-inčni iPad stoji 329 dolara tako da se može očekivati još niža cijena.

Slika nije dostupna Apple Music dostupan i u Hrvatskoj: Evo koliko stoji mjesečna pretplata

Osim tableta, Kuo je ponovno spomenuo još jedan novi proizvod na kojem kompanija radi - pametne naočale s podrškom za proširenu stvarnost. O tom gadgetu glasine kruže već duže vremena, a ako je vjerovati tom analitičaru, proći će još neko vrijeme prije njihova službenog predstavljanja. Ako sve bude po planu (a pandemija je pokazala kako je danas zaista teško imati precizne planove), on očekuje da će to biti tijekom 2022. godine te je jedino što se sad sa sigurnošću može reći za naočale jest da neće biti jeftine.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti